Luleå

Vi anlände vid midnatt till ett becksvart Norrland i minusgrader. Vi lyckades få tag i en av Norrlands skönaste taxichaufförer. Tvåhundrafemtio kronor senare var vi ute i Luleås förort och hemma hos Lännevall.

Vi skippade artighetsfraserna och hoppade direkt till att håna mig för att lyckas slarva bort boardingkorten på under halvminuten. Lännevall hade använt sitt studiebidrag väl och köpt en fyrtiotvåtummare, som vi naturligtvis kände att vi inte bara kunde låta stå outnyttjadt. Valet föll på serien Californication.

På torsdagmorgonen vaknade Karlsson upp på sin luftmadrass, som efter natten bara var en madrass. Det vore förståligt om Karlsson hade vaknat upp lite kinkig efter en natt på en luftmadrass utan luft, men istället var det Pettson som tog kommandot på gnällfronten. Soffan hade tydligen lutat på något sätt…


Efter att ha inhandlat frukost (och ätit den) tog vi bussen ut ur Luleås studentgetto in till staden för ett besök på Systembolaget. Hemma hos Lännevall påbörjade den sysselsättning som vi under dagen utvecklade till perfektion, att dricka öl (och vin) och se på Californication. Men vi gjorde faktiskt ett litet uppehåll för att spela lite korpfotboll. En sorglig historia som slutade med en oavgjort, en förlust och en kall bastu. Vi tröstade oss med mer öl (och vin).

Framåt midnatt, ungefär ett dygn efter att vi först börjat kolla på Californication, såg vi det sista avsnittet av denna underbara serie (förlåt för att jag inte trodde på dig dentarg) som också slutade helt underbart. Lyckan byttes dock snabbt ut mot stor sorg då vi insåg att säsong två inte har premiär förrän i sommar.

Fredagen började ungefär som torsdagen slutade. Med mer snask, öldrickande och tv-tittande. Ett helvete för vilken hälsorådgivare som helst. På kvällen började vi med att förförfesta hemma hos Lännevall. Egentligen innebar det ingen skillnad jämfört med tidigare under dagen annat än att vi drack aningen snabbare och hade bytt ut mjukisbyxorna mot jeans.

Vi var på ytterligare två förfester innan vi tog bussen in till Luleå och en nattklubb där Karlsson gjorde av med ett belopp motsvarande mitt studiebidrag. Ungefär. Runt halv tre ville alla gå, utom Pettson som hade hittat sitt halv-tre-stalk. Med lite övertalning i form av hot lyckades vi få med honom in i taxin och fyllemat (varma mackor) på Julius.

“De två vännerna gick genom den norrländska natten, då och då upplysta av gatubelsyningen längs gångvägen. Det hade regnat under dagen och det varma ljuset från festlokalen, dit de båda var på väg, reflekterades av den våta asfalten. Promenaden genom regnet hade varit lång – men alkoholen i deras blod höll kölden borta – och nu skiljdes de och festlokalen åt enbart av ett dike. Den ena av vännerna vek av åt vänster och fortsatte följa gångvägen mot lokalen samtidigt som han påpekade för sin vän att inte gå över det vattenfyllda diket, varpå den andra vännen oberört fortsatte framåt och svarade att han tänkte ta en genväg. Ögonblicket senare korsade han det vattenfyllda diket.”

ur The Life of Pettson

På lördagen inledde vi dagen med en minnesstund över att vi inte hade några mer avsnitt av Californication och tröstade oss med öl. Den förra meningen var inte riktigt sann. Vi hade ingen minnesstund. Det blev helt enkelt mer chipsätande, fisande, öl och tv-tittande. Ni vet, manlighet när den är som bäst. Det är svårt att veta exakt när vår förfest började eftersom Karlsson knäckte den första ölen innan frukost.

På kvällen spelade vi mer ölspel, låste ut folk på balkongen för att få lite lugn och ro och sen gick vi till någon fest. Pettson hade skärt sig i fingret när han lagade mat, och Karlsson roade sig större delen av festen med att försöka klämma sönder Pettsons finger. Lännevall stod mest och hånglade med Sandra, och gjorde han inte det stod han och sörplade ur sin drink-hink. Men när alla började lämna festen gick vi också hem för att sova. Något som Pettson vägrade, istället genomförde han ett eget mästerskap i irritationsmoment som han vann överlägset i brist på andra deltagare.

Idag (söndag) har vi fortsatt med mer soffamys, öl och chips, och vi avser att fortsätta med det tills imorgonkväll, då vi hoppar på flyget som ska ta oss tillbaka till civilisationen, vilket samtidigt innebär slutet för vår lilla semester-helg. En helg som kan sammanfattas med sifforna fyrtiofem, fyra, tretton, trettiosex och tio. Vilket är antalet liter öl och vin som gått åt under helgen, hur många pizzor vi ätit, hur många kanelbullar vi konsumerat och antalet chipspåsar som vi dragit i oss.