"Ny" blogg

Nytt utseende på bloggen. Anledningen till det är att jag bytte “bloggsystem” och passade på att ändra lite utseendemässigt. Anledningen till att jag bytte var att min förra blogg gav ut lite skumma RSS-feeds, det nya systemet ger ut dem utan problem!

Men den största anledningen var att det förra systemet hade någon slags kommentarsjukdom. Ibland bara försvann alla kommentarer och det gick inte att skriva några nya. Jag misstänker att det beror på alla spam-bottar som “skriver” kommentarer.

Med det nya systemet så ska nog spamet rensas bort!

Det här med internet går väl lite sådär. Jag slösurfar inte riktigt lika mycket. Jag läser istället. De senaste två veckorna har jag läst:

 • Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson:
  Spännande.

 • Agenten av John Grisham:
  Slutade väldigt tvärt.

 • Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras och Agneta Cras:
  Irriterande hemsk.

 • Martina-koden av Martina Haag:
  Sjukt rolig. Ibland.

 • Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad:
  Seg. Stundtals intressant.

 • Kommisare Morse och vägen genom skogen av Colin Dexter:
  Spännande. Men svårt att hänga med i konversationerna.

I lördags var jag på inflyttningsfest hemma hos Björkis i Uppsala. Som vanligt (nu för tiden åtminstone) glömde jag kameran, så tyvärr blev det inga bilder. Men tänk er ett dimmigt slagfält. På den ena sidan har vi Björkis klasskamrater, byggingenjörer. På den andra sidan hade vi oss icke-byggare. Den senare styrkan försökte tappert kämpa sig in i fiendelägret, men misslyckades och fick istället utkämpa slaget med gerillataktik. Det var en ganska dålig liknelse. Jag kände bara att jag ville fylla ut lite.

I söndags jobbade jag lite också, med världens otacksamma jobb. Domare. Ändå var det inte särskilt hemskt i söndags, gjorde inte en helt genomrutten instats. Men däremot borde jag visat ut en väldigt otrevlig spelare. Men jag såg bara en förselse, och valde att inte visa kortet. Efter matchen fick jag veta att han sparkat ner en kille och hånat honom när jag tittat bort. Sådant gör mig arg.