Fylleslag

I fredags var jag på studenfest med Jasse på Viper Room. Det var… Småkul. Vi drack ingen alkohol och gick hem vid tolv. Så det var en väldigt lugn kväll.

I fredags dömde jag en fotbollsmatch. Tvåhundratjugo kronor för lite mer än en timmas motion. Lättförtjänta pengar. Åtminstone den här gången. Ibland är inte spelare, ledare och föräldrar riktigt lika lugna. På kvällen hyrde jag och Lae film. Ja, du läste rätt, jag hyrde en film. Snart kanske jag till och med plockar fram de gamla VHS-kassetterna… Skrämmande tanke. I vilket fall som helst såg vi School for Scoundrels, som stundtals var riktigt rolig.

I lördag spelade vi match mot bottenlaget Norrskedika, och vi lyckades vinna med nöd och näppe. Resultatmässigt i alla fall. Att vi bara gjorde fyra mål framåt var skandal, och jag tar på mig lite av det ansvaret i och med att jag missade fem frilägen (ja, du läste rätt). Men det var nästan en ännu större skandal att de lyckades göra tre mål på ungefär lika många skott på mål. En lite utförligare rapport finns på Roslagsbros hemsida.

Efter matchen käkade jag och Pettson pizza och efter det åkte vi hem till Lae och tittade på när Danmark tog sig an Sverige. Jag tänker inte redogöra för matchen, jag tänker bara ställa följande frågor:

  • Hur kan man tappa en ledning på tre mål?
  • Hur lyckas en grottmänniska överleva i tusentals år, få på sig en dansk tröja och springa in på en fotbollsplan?

Sen vill jag bara förklara hur otroligt nöjd jag är över att linjedomaren uppmärksammade slaget i magen. Inte som svensk och den straff han gav oss. Utan som domare. Incidenter som sker en bit ifrån bollen är i princip omöjliga att upptäcka, därför känns det extra skönt när någon faktiskt blir ertappad med att göra något så regelvidrigt som att slå en annan spelare.

På kvällen förfestade vi lite hemma hos Lae och sen gick vi till Mobergs, där de hade satt upp något slags danstält, vilket uppskattades eftersom det var på tok för varmt att dansa inomhus.