Nyårsmat
Förrätt: Rostat bröd, salladsblad, kaviar och två räkor. Pimpat med en halv citronskiva och en dillkvist. Huvudrätt: Hängmörad oxfilé och hasselbackspotatis. Tre olika bearneisesåser, en hickorysås och en chutneyaktig variant. Efterrätt: Kladdkaka, chokladpudding, vaniljglass med krossad choklad, en kexpinne med choklad i och en jordgubbe. Vickning: Carpaccio med lagrad parmesanost, grissini, kex och chips.
Inte den mest nyskapande nyårsmiddagen som världen skådat, men varför ändra ett vinnande koncept?
Och angående oxfilén, vi hade inte bara hängmörad oxfilé, utan vi köpte vanlig också. Det är en märkbar skillnad i mörhet, men efter noggrant övervägande lutar det åt att prisskillnaden på tre- till fyrahundra kronor kilot mellan hängmörad oxfilé köpt över disk och svensk färdigförpackad oxfilé inte är motiverad.