Internets

Nu har det i alla fall hänt något. På sätt och vis. När jag var sjuk yrade jag fram en liten text om hur internet fördummar och dödar produktiviteten. Några väl valda utdrag ur texten är

“Utan det kanske vi kunde göra något vettigt istället för att utnyttja 35% av internets bandbredd till att titta på meningslösa filmklipp”

>“...och vadå papperslösa samhället?! Det är väl mer papper nu än någonsin?!”

>“Det där satas jävla internet...”

...och så vidare. Det har gått nästan en vecka nu. Men jag måste erkänna att jag fuskar lite. Jag använder det fortfarande för att skriva ut saker från skolan, svara på viktiga mail och blogga. Och ibland kanske jag svarar på något oviktigt mail när jag ändå är där.

Att försöka sluta använda TV´n är svårare. Jag har inte rört en TV fysiskt förrän i lördags, fram tills dess hade jag låtit andra sköta TV-apparaterna, men notera att det var aldrig jag som slog på dem eller bytte kanal.

Men har jag blivit mer produktiv då? Njae. Istället för att slösurfa på internet har jag rullat tummar, studerat navelludd och diverse andra meningslösheter. Men förhoppningsvis kommer jag snart inse att ovan nämnda sysselsättningarna inte är särskilt intressanta och börja göra lite vettigare saker. Hoppas jag.

Men jag läse i veckan att det faktiskt finns en avhandling med titeln “Navelludd – Hur? När? Varför?” eller något liknande. Kanske borde läsa den för att få lite inspiration inför min exuppsats. Frågan är om jag ska välja “Innertak – form, funktion och fläckar” eller “Tumrullning – den bakomliggande aerodynamiken”.

Jag har läst en bok i veckan. Eller rättare sagt jag läste den i tisdags. Senast jag läste en (skönlitterär)bok var förra sommaren. Jag måste läsa mer böcker. I fredags skrev jag en liten matematikskrivning igen, jag lyckades få 4+1+1 till 5 och självsäker som jag är satte jag aldrig in mitt svar i ekvationen för att se om det stämde. Kaxigt. Men dumt.

Igår hade vi lagfest. Staffan var klart roligast (och fullast). Jag var tråkigast (och nyktrast). Hoppas verkligen jag kan få tag på lite bilder från Staffan PH´s uppträdande och covern på Michelangelo.