iNlägg

Min fjärde termin på KTH har börjat och på schemat står diffrentialekvationer och strömningsmekanik. Som vanligt är kurserna inte särskilt upphetsande, men det är åtminstone mer utvecklande och mindre jobbigt än att dela ut post med min kära TET 330, även känd som gula faran.

En av de stora förändringarna den här terminen är uppfräschningen av mitt rum. Det är otroligt vad en tavla föreställande videkvistar, en anslagstavla i kork, två tygstycken uppsatta som fondvägg, ett träd som enligt etiketten är en fikus, lite ommöblering och en iMac kan göra för ett rum.

Du läste rätt, jag har en iMac. Detta trots att jag varit en ihärdig motståndare till dessa maskiner, som är stiliga på bekostnad av prestandan. Något jag fortfarande anser, men det är värt det, för allting är så vackert. Jag ska vara ärlig, Mac OS X är inte en fantastiskt, det är inte ens revolutionerande, men det är snäppet mer genomtänkt och mer logiskt än Windows. Dessutom förlåts alla brister illa kvickt just eftersom allting är så stiligt.

En rolig funktion, om än en sådan som är rolig ungefär tre gånger, är programmet Photo Booth tillsammans med den inbygga kameran. De översta resultaten är från onsdagkvällen tillsammans med Jasse, Alex, Peter och Fabian. En kväll som kan sammanfattas med tequila, fötter, schamaner, guns och lite vodka.


Sen dyker det en tjej i slutet vid namn Lina, och anledningen till att hon är med – förutom att hon ser jävligt rolig ut på bilderna – är att jag hälsade på hemma hos henne i helgen. Ett besök som kan sammanfattas med orden mättande, mysigt och musikaliskt.

Ytterligare en nyhet är att jag försöker träna lite mer regelbundet och oftare än vad jag gjort tidigare. Det ger faktiskt resultat, med lite god vilja och rätt belysning kan man faktiskt skymta ett par magrutor.