Grill Bill

I lördagsförmiddag tog jag igen veckans förlorade sömn. Sov till två. Sen åkte jag med jage till Täby och hämtade upp dentarg för ikväll var det StarkastGrilla. Jag satte mig i baksätet och lät Humle och Dumle köra och navigera. Stort misstag. Men efter lite om och mycket men hittade vi hem till henry som fick guida oss hem till swoop.

Vi började ganska direkt med matbestyren. Själv hade jag dagen till ära fixat ingredienser till min egen finfina marinad/grillolja. En mssa honung, grillolja och pepper. Tillsammans med swoops goda sallad, pommes frites och barbecuesås blev det kanongott.

Efter maten körde vi lite Guitar Hero. Jävligt svårt. Jag hatar slutet på Lynard Skynyrds Free Bird. Jage satt mer eller mindre hela kvällen och pressade och lyckades tillslut klara låten. Ett försök till att flambera päron gjordes. Det första försöket gick inget vidare, så det beslutades att tillsätta mer alkohol. När det fortfarande inte hände något skulle ännu mer tillsättas. Så fortsatte det tills päronen badade i rom. Men det blev fortfarande ingen eld.

Så till efterrätt blev det glass med romindränkta päron. Eftersom jag körde avstod jag från päronen. Eller rättare sagt, det var min ursäkt för att slippa ta av päronen. Hursomhelst, glassen var god.

Vi körde en omgång p0ker också. Insats tjugo kronor och man kunde lämna bordet med sina pengar när man ville. Sånt gillar jag, för då slipper man marathonturneringar. Ett tag låg jag, tror det eller ej, plus arton kronor. Sen sket det sig fullständigt och jag lämnade bordet med en förlust på femtio öre. Men det fanns ingen växel, så jag tog en tjugolapp. Plus-minus-noll…

På vägen hem var det inte en enda bil mellan Hägernäs och Norrtälje, så vi kunde avlägga sträckan på under trettio minuter. Var väl hemma kring tre-tiden. Jag satt uppe till fyra, för sen kom Pettson. Jag hade lovat att köra han och några kompisar till Arlanda. Fortfarande var det helt tomt på vägarna. Förutom fåglar då. De flesta hade vett nog att flytta sig i tid. Utom en.

När du har en helt ny och fin motorväg för dig själv, då är det i princip ett måste att ta reda på exakt hur fort pappas volvo kan gå. Om du är min pappa, glöm att du läste föregående mening. Tänk lyckliga tankar. Som när vi flög. Är du trafikpolis så vill jag bara säga att pappas volvo gick i exakt etthundratio kilometer i timmen…