Bravo

Johnny Bravo. Mannen. Myten. Legenden.

Mannen som bara har tre intressen. Chicks, Babes and hotties. Det finns egentligen ingen genomgående handling i serien, utan alla avsnitt är fristående och handlar i princip om samma sak.

"Hello, 911 Emergency? There’s a handsome guy in my bathroom! Hey, wait a second. Cancel that – it’s only me!"

Johnny försöker ragga upp en tjej (eller flera) vilket oftast brukar sluta med något smärtsamt. Men trots att Johnny har ungefär samma IQ som en apa (onödigt vetande: apor har ungefär sex IQ poäng) lyckas han ständigt leverera odödliga citat och dialoger, avsnitt efter avsnitt.

Varje avsnitt är ungefär sex-sju minuter långt, och innehåller garanterat ett par scener där Johnny försöker charma en tjej med sina blixtsnabba rörelser och flexande av muskler. Med ett utseende som James Dean och en röst som Elvis Presley, vad kan egentligen gå fel?

"Enough about me, now let’s talk about… me."

Det var svårt, men tillslut kom jag fram till två avsnitt som får representera hela serien. Båda är från den första säsongen (det finns tre) och avsnitten är Red Faced In The White House (S01E11C) och Beach Blanket Bravo (S01E08A). Vill ni se mer avsnitt är det bara att hojta till, jag har ingen komplett samling, men jag har kring etthundratjugo stycken…

Visst, det är ett barnprogram. Men Johnny är tillräckligt tuff för att delvis kunna slå sig fri från den stämpeln, men det räcker inte hela vägen. Handlingen är i regel ganska tunn jämfört med exempelvis South Park eller The Simpsons (Onödigt vetande: en av seriens grundare är samma person (Seth MacFarlane) som ligger bakom Family Guy), och det är lite av seriens svaghet. Johnny måste bära hela serien på sina egna axlar. Han gör det bra, men en karaktär räcker tyvärr inte för att en serie ska kunna bli riktigt, riktigt bra.