Hållfast

Förra helgen slutade i ett partiellt misslyckande. Jag kan sammanfatta det med de åtta orden: gratis dricka som resulterade i ett visst trädkramande. Nog om det.

Skolan flyter väl på hyfsat. Vissa delar är ganska trixiga, det kan bero på att det vi läser nu till stor del bygger på det vi läst tidigare. Med vi menar jag de flesta andra i min årskull. För jag var inte särskilt närvarande under vårterminen. Men nu är jag åtminstone på föreläsningarna. Bara det är ett stort steg framåt.

Jag kanske bara inbillar mig, men desto mer matematik och fysik, desto mer ställer hjärnan in sig på att vara logisk. Det blir på något sätt svårare att hitta på saker att skriva om. Kreativiteten blir lidande. Det är möjligt att jag bara inbillar mig…

Det kanske är därför jag presenterar ett nytt låvgvattenmärke i min bloggs historia. Häromdagen visade jag Jasenko KTH. Eller, jag visade borggården och biblioteket vilket i princip är det enda man behöver se. I vilket fall som helst. På borgården finns en liten fontän. På avstånd tyckte Jasse det såg ut som det var en kvinna som satt och urinerade. Men jag svarade snabbt att så inte var fallet, utan det var en fisk mellan kvinnans ben som sprutade vatten. Varsågod och dra dina egna slutsater till den kombinationen.

Som sagt, ett nytt lågvattenmärke.

Som kompensation för lågvattenmärket slänger jag in en dikt av en av Sveriges mest kända författare.

“Författarn tyckte hon nog om,
förläggarna han var praktisk.
Förläggarn han att fria kom;
författarns korg blev faktisk.*

Författarn som en fattig karl
ej kunde gå och giftas.
Förläggarn nu i himlen var,
där äktenskapen stiftas.

Författarn stretar nu för bröd
åt sin för detta flamma.
Förläggarn lider ingen nöd
och han gör frun till mamma.”

Jag menar, kan inte en dikt från en av Sveriges mest kända författare kompensera för ett lågvattenmärke vet jag inte vad som kan. Men för att vara på den säkra sidan slängde jag in en känd målning också.

Den som först gissar rätt på författare och konstnär vinner ett lånekort på statsbiblioteket, en rolig bok, ett äpple, tolv kronor och en teaterbiljett. Bonus till den som kan ange namn på dikten och målningen.