Campingliv

Vi besökte sex olika campingar under vår resa, av varierande kvalitet och pris. Mellan 260 och 400 kronor fick vi betala per natt för en tältplats.

Camping i södra Tyskland. Totalt besökte vi sex olika campingar under vår resa, bortsett från vädret var det här nog den bästa. Men så var det också en av de dyrare campingarna vi var på. Ungefär 350 kronor fick vi betala för två vuxna, en hund och tältplats. Och då reste vi ändå i någon slags mellansäsong, under högsäsong nästan dubblas priserna.

En campingplats var dyrare, 400 kronor, men där fanns det å andra sidan inga tältplatser, utan vi fick en ställplats för en husbil med tillgång till el och fri entré till någon form av vattenland. Men elen kunde vi inte utnyttja eftersom vi inte hade någon utrustning för att koppla in oss och vattenlandet lockade inte. Campingen låg i Italien men det fanns nog inte en enda italienare på campingen, utan alla talade tyska.

Billigaste campingplatsen betalade vi ungefär 260 kronor för, och där sov vi både på vägen ner och upp. Det var inte någon större omväg från autobahn, den var billig, hade fräscha faciliteter och det fanns en pool.