Petre

I vanliga fall behöver jag en sisådär nio timmars sömn varje natt. Det handlar nog mer om lathet än faktiskt sömnbehov. Men fem till sju timmar varje natt är däremot alldeles för lite. Boven i dramat är mitt sommarjobb, som börjar alldeles för tidigt.

Så när jag kom hem idag la jag mig och sov i ett par timmar.

Charter i Bregottfabriken

Igår grillade vi hemma hos Lae trots det inte alltför soliga vädret. När de hämtade mig spöregnade det och mysfaktorn var väldigt nära noll. Men egentligen, vad är det som säger att man måste grilla när det är fint väder? En grillad köttbit smakar väl precis lika gott när det regnar som när solen skiner? Och människan har faktiskt uppfunnit tröjan och taket.

När jag jobbar lyssnar jag väldigt mycket på radio, främst på P3, det känns som det är postens standardkanal och det finns inte tillräcklig radiomottagning för så mycket annat än SR:s kanaler ute på landet.

Så här kommer ett par reflektioner och funderingar kring saker jag hört på P3.

  • Sommarlovsteatern sänds samtidigt i P1 och P3, kvart i nio tror jag. Jag förstår inte varför. Håll den här pretentiösa teatern instäng på P1 och släng bort nyckeln. Att den ska få härja fritt på P3 är för mig en gåta. Ge mig musik istället.
  • Varför är det nästan alltid män som grillar när det är kvinnorna som oftast lagar maten (i vart jämställda samhälle)? Det fanns flera olika teorier om varför. Min är att män är lata. Det är enkelt att grilla. Kol. Tändvätska. Tändsticka. Köttbit. Vänd köttbit. Klart. Kvinnorna är överlycklig över att männen hjälper till med maten samtidigt som männen känner att de gör något. Resten består bara av att försöka få grillningen att se svår och krävande ut som möjligt, så arbetet med grillningen går att jämställa med de tillbehör som kvinnorna ansvarar för.
  • Är det rätt att döda djur för att få mat? Moraliskt tycker jag att det är fel. Jag skulle aldrig kunna döda ett djur för att få mat annat än i nödfall. Men ändå äter jag, trots att jag är så långt ifrån en nödsituation det går att komma. Dubbelmoral. Javisst.
  • P3 spelar alla de populära låtarna. En sisådär trettioelva gånger om dagen. Det blir ibland väldigt, väldigt jobbigt. Ungefär på skära-sig-i-armen nivån. Inte riktigt. Men nästan.

Det var jag som gjorde bilden. Det var också en av de saker jag kom att tänka på när jag körde runt i min gula fina postbil. Är det lite magstarkt att infoga den bredvid texten om grillkvällen? Jag finner det lite roligt, på det där olustiga, lite hemska sättet…