Filip och Fredrik

Betalt för att festa, larva sig och resa är det ultimata beviset för att du lyckats i livet. Filip och Fredrik har lyckats och per automatik måste de därmed vara lite av mina idoler.

Nu har jag sett premiäravsnitten av deras program som kommer sänds under hösten. Myggan, den animerade serien som de ligger bakom är jag än så länge inte särskilt förjust i. Visst, avsnittet hade sina glimtar, men mest var det plumpa sexskämt. Ungefär som Stefan och Christer fast i en modernare förpackning. Det är inte humor. Det har en bit kvar till den mer intelligenta (ja, stundtals i alla fall) humorn i serier som Simpsons och South Park. Men jag tänker ge det någon chans (eller två) till.

Boston Tea Party Däremot var riktigt roligt. Men programmet lider av tidsbrist.Som det var nu avbröt Filip och Fredrik mest hela tiden för att styra in allt på dem själva. Lite synd, för experterna kunde säkert ha kunnat utveckla sina tankar lite mer utan att det skulle bli torrt och tråkigt. Jag hade nästan föredragit mindre skämtande från programledarnas sida och mer tid åt experterna. I synnerhet hjärnforskaren som knappt fick säga flaska. Men slutbetyget är ändå positivt, jag gillar formatet, humor med en skvätt (o)intressant fakta.