Hem-hemma

Farfar hämtade mig på arlanda i tisdags. Det kändes faktiskt lite uppmuntrande med ett landskap utan snö…

I onsdags pluggade jag lite på förmiddagen. Åt lunch med Jenny McDonalds. Fick lite dåligt samvete över min bristande träning på kvällen, så jag sprang ett par kilometer.

I torsdags påskhandlade jag på förmiddagen. Jag hade lite problem med påskliljorna. Men jag köpte ett par gula och stiliga blommor, det var inte riktigt påskliljor, men mamma var nöjd ändå. Skriver man “liten burk ansjovis” får man också en liten burk ansjovis… Pappa tyckte min definition på “liten burk” var lite för liten. Sen skriver mamma som en kratta. Jag letatde förgäves efter vanilj-juice, fast det stod tydligen vanlig-juice. Bara så ni vet, det finns inte och har aldrig funnits någon vanilj-juice.

Sen hängde jag lite med Staffan och Karlsson. Vi försökte klara slutbossen på Tomb Raider: Legends, tittade på några videosnuttar och åkte på en road-trip med hjälp av Eniors nya karttjänst (flygfoton). På kvällen tog jag en cider med Charlotte, Göran och Jenny. Det var väldigt trevligt/roligt/mysigt!

På fredagförmiddag lekte jag lite domare. Det var Jonathans lag som hade ordnat lite träningsmatcher (tolv stycken), och jag dömde ett par. Det var bra betalt, en macka, tre bullar, fem ballerinakakor och två glas saft. Tittade på film med Johan och Patrik på kvällen. Sen kom Björklund, Staffan och Karlsson förbi. Johan var tvungen att åka hem, så vi ringde och väckte Martina som ersättning. Så spelade vi lite spel. Två omgångar Pictionary och tre omgångar “Vem vill bli miljonär” på DVD.

Karlsson var båda omgångarna med det vinnande laget i Pictionary. Helt otroligt… Jag försökte leta upp några av hans klassiska teckningar, Exempelvis “flygplan som kraschar i world trade center med en frihetsgudinna” och “båten med roder”, utan att lyckas.

I lördags var jag i Täby Centrum och ordnade en kostym. Jag, Jenny och Jens åkte i förväg för att välja ut en kostym och sen skulle resten av familjen komma förbi med pengarna. Men mamma (inte särskilt oväntat) nöjde sig inte riktigt med det. Tyckte ändå att hon höll en ovanligt låg profil…

Efter vi handlat klart gick vi hem till mormor och lagade mat. Tortillas. Åkte hem och hade spelkväll igen. Vi började med en omgång “påker”. Värt att notera var att Jonathan hade ut Karlsson i första omgången, och att han sen vann också. Vi startade en omgång När och Fjärran också, men efter en frustration över frågorna på vissa håll lade vi ner spelandet och såg på en hjärndöd actionfilm istället.

Idag gjorde jag lite frågor (studerade) på förmiddagen och hade skottävling med Jonathan och Jens på eftermiddagen. Min faster och kusin (från Karlstad) kom och hälsade på. Har inte gjort så mycket mer idag. Mest suttit framför datorn…