Slutet

Nästa vecka jobbar jag min sista vecka på posten, sen drar Farkostteknik Kungliga Tekniska Högskolan igång, det låter väldigt seriöst.

Men med ungefär en vecka kvar är entusiasmen för att börja studera betydligt högre än rädslan för att misslyckas. Det ser jag som ett gott tecken.

Mellan jobbet och fotbollsträningarna har jag försökt att utnyttja det sista av sommarlovet. Krama ur de sista dropparna ur denna fantastiska sommar med sol, bad, avkoppling och en gnutta äventyr…

Lae, Sandra och jag skulle segla lite. Vi hann trehundra meter, sen la motorn av. Visserligen var det en segelbåt, men utan motor när det är inte blåser ett skit alternativt när det blåser stark motvind är ingen höjdare (fråga Kapten Lännevall om hans senaste bravader på sjön).

Vi tog familjens badkar till båt istället. Tankade i Gräddö, och på vägen dit hamnade vi mitt i roslagsloppet. När vi skulle lämna Gräddö vägrade motorn att starta. Flera snälla personer försökte hjälpa oss, men utan resultat. Vi var precis på väg att ge upp då den som genom ett mirakel startade.

Vissa i besättningen krävde genast att vi skulle återvända till hamn med tanke på dagens erfarenheter med motorer, men kaptenen på skutan vägrade. Myteri höll på att bryta ut, men efter en kölhalning och vissa kompromisser kunde färden fortsätta.

På kvällen hade vi en liten tremannafest med bad, grillning och en spellista på femton låtar.

…vilket inte är den enda grillfest jag varit på under de senaste veckorna. Vi hade en liten starkast-grillning hemma hos jage också, där var själva middagen mindre bra. Jag lyckade bränna sönder min köttbit så det enda som återstod var en en kolklump. Tack Patrik för att jag fick smaka fläskfilé av dig, räddade min kväll. Kladdkakan till efterrätt var också väldigt uppskattad!

Och igår var jag hemmas hos Lae på kräftskiva. Fast jag grillade, tycker inte om kräftor. Det var mysigt, speciellt när vi badade mitt i natten. Det var som hämtat ur en saga. Fullmåne och dimma på vattnet. En väldigt trolsk stämning.

När vi vaknade på morgonen tänkte vi åka vattenskidor. De lärda tvistar fortfarande om vi var för tunga eller om båten var för svag… Resultatet var dock detsamma, u-båt.