Rätt låt vann, nästan!

*OBS! Det här skrev under en av de mest tragiska perioderna i en människas liv, fjårtisperioden. Jag varnar för – i bästa fall – dålig stavning och – i värsta fall – våldtäkt av det svenska språket. Jag ber också om ursäkt för mina intressen och mitt helt obegripliga beslut att skriva om mig själv i tredje person. *

Yo!

Visst är schlager-festivalen en festival för B-musiker, artister? Allvarligt, de artister som är med är antingen okända eller småband som har högsta publikrekord på en spelning är ca 500 personer, alla som gör bra musik blir kändisar och får feta skivkontrakt och åker på turné.

![](http://ludde.starkast.net/site/blogg/00_rl.gif)
Fast vinnaren var ju klart orginellast, vilmarskmännsikan/samen/eskimån/indianen/inuiten/pontare var ju klart coolast, och låten var ju ganska okej får att vara med i en B musik tävling, där vinnaren får åka och uppträda med andra B artister…