Phoo 100 dagar

Vår kära starkast-server phoo har nu varit online i hela 100 dagar, vilket är ett nytt rekord för en starkast-server. Men det är många timmar som har offrats för att uppnå dessa 100 dagar, dagar av smärta, sorg och förvirring.

Historialektion
Jag tänkte inleda hela 100-dagars berättelsen med Abo, vår tidigare server som numera heter Beaver. För er som inte kände till det stod han i en garderob i Årsta, att ta sig till Årsta från Norrtälje med hjälp av buss och tunnelbana tar ungefär två timmar. Det tar ungefär lika lång tid tillbaks, sedan får du föra in i beräkningarna att Abo höll sig online i kanske en vecka, eller två med lite tur.

Det blev ganska många och långa resor, och felen var lustiga, och ingenting verkade hjälpa. Abo bara försvann spårlöst från internet, kanske blev pressen från de omgivande datorerna på internet alldeles för stor, och han behövde vara lite ensam en stund. Det är ingen som vet.

De långa och många resorna var anledningen till att vi köpte en ordentlig server, eller anledningen var snarare att vi fick ett erbjudande om att ställa en server på ett ordentlig ställe, men att vi då skulle bli tvunga till att köpa en ny dator som gjorde att vi faktiskt gjorde det…
Förra meningen blev lite krånglig, men det gör ingenting…

Phoo står nu alltså under ett par meter urberg med en väldigt stabil uppkoppling, och Beaver han står hemma hos jage för tillfället. Tänk så det kan gå. Det här avslutar vår tråkiga historialektion…

Bil i Stockholm
Den förmodligaste mest kaosartade dagen i starkast-serverns historia var förmodligen den dagen då vi skulle åka och besöka Phoo, med mig (ludde) som chaufför, jag hade precis tagit körkort och aldrig kört i Stockholm tidigare. Det gick ganska bra på ditvägen, då följde vi nämligen efter en bil… På tillbaka vägen däremot så körde vi först, och råkade missa en liten avfart.

Det slutade med att vi (dentarg, jage och jag) fick köra igenom alla Stockholms södra förorter, samtidigt som vi försökte lista ut vart vi var någonstans. Några chansningar senare så kom vi fram till Årsta där vi skulle stanna till för att titta till Beaver. På vägen hem lyckades jag återigen välja lite fel gällande avtagsvägar, vilket ledde till en mycket intressant sightseeing-runda, ytterligare ett felaktigt vägval samt två vändningar innan vi tillslut lyckades ta oss upp på E4:an igen, glädjen blev dock ganska kortvarig eftersom vi ganska snabbt upptäcke att vi var på väg åt fel håll.

Efter ytterligare lite trasslande så lyckades vi ta oss upp på E4:an, den här gången i rätt riktning, och vi lyckades ta oss hem igen, oskadda vill jag tillägga.

Duktiga ni är
När man firar lite jubileum så måste man ju tacka alla som hjälpt till. Tack alla som hjälpt till!