Kungligt

Så var en vecka på den kungligaste av högskolor avklarad. Jag gillar det här med kungligt, det låter jävligt fint och speciellt. Även om det faktiskt kanske inte riktigt är så.

Det första jag noterat efter en vecka är att pendla inte är en höjdare, morgonen fungerar bra. För då sover jag hela vägen, och ibland lite längre än så… I torsdags vaknade jag upp på en tom buss, på väg tillbaka till Norrtälje.

Den här veckan har vi mest repeterat matematik och haft lite informations-, och introduktionsföreläsningar. Matematiken i början är inte så svår, bara repetition från gymnasiet. Det som oroar mig är att jag omöjligt kommer hinna repetera färdigt på den lilla tiden vi fått…

Det andra som oroar mig en aning är den föreläsning i matematik vi haft… Och där jag inte förstod vad han pratade om under två timmar. Precis när jag kände att jag var på väg att greppa det hela en aning, då ökade han takten. Kvar lämnade han min stackars hjärna, om möjligt ännu mer förvirrad…

Men han menade på att vi nu måste få ett mer akademiskt synsätt på matematiken jämfört med gymnasiematematiken. Vad nu det betyder.

Spelat två fotbollsmatcher har jag hunnit med under veckan också, matchrapporten från den senaste matchen kan du få läsa om du klickar på länken (står inget om mig).