Baken

![](http://ludde.starkast.net/site/blogg/giganternaskamp.jpg)
I måndags fyllde jag år. Jag hade tänkt baka tårta på kvällen. Men det verkade lite jobbigt. Så jag “bakade” brownies istället.

I den ena ringhörnan, Maizena Brownies, och i den andra Kungsörnen Brownies. Förhandsfavorit var Maizena, eftersom den hade ett lite mer avancerat recept där både mjölk och matfett skulle tillsättas. Kungsörnen krävde endast vatten.

Förberedelser och ingredienser
Kungsörnens förpackning innehåller en papp/plast-form. Det betyder att man slipper springa över till grannen för att hämta en sådan.
Maizena – Kungsörnen 0 -1

Tillagning
Båda kommer med två påsar. Kungsörnen påsar var tydligt märkta med påse 1 och påse 2, det underlättar. Dessutom kräver kungsörnen bara vatten, Maizena kräver både mjölk och matfett.
Maizena – Kungsörnen 0 – 2

Smak
3/4 av testpanelen tyckte kungsörnens brownies smakade bäst. 1/4 av testpanelen måste ha dödat sina smaklökar med alldeles för mycket paprika…
Maizena – Kungsörnen 0 – 3

Bäst-i-test är alltså Kungsörnens brownies

![](http://ludde.starkast.net/site/blogg/luddebak.jpg)![](http://ludde.starkast.net/site/blogg/elinbak.jpg)
Nu till något helt annat.

Idag klantade jag mig lite. Missade alternatorn på checklistan… Utan den påslagen så laddas inte batteriet. Så när jag var på väg att landa dog radion. Fick landa utan klarering från tornet. Taxade sen till plattan (~parkeringen) och laddade upp batteriet.

På fredag har vi prov. Har inte riktigt kommit igång med pluggandet… Trixar vår lärare till det kommer jag inte klara det. På pappret ser det nämligen ut att vara ett enkelt prov. Men vår lärare har trixat till saker förrut, och hon kan säkert göra det igen…