Parkering


Det ni ser ovan är Gummarö. Vid B (röda punkten) där har ni Gummarö Strandväg 36. Vid den gröna punkten har ni områdets gemensamma båtbrygga. Varför jag visar det kommer vi till lite senare.

Så här ser uppfarten ut. Till höger går det att ställa två bilar (men det är lite trångt), och till vänster går det att ställa en bil. Uppfarten är det bara att fylla på, hade du tänkt stanna länge eller sova över är det bara att köra upp hela vägen. Eller så kör du bara upp ändå, och får vara beredd att flytta bilen. Men vi försöker undvika hoppa-bock-med-bil, så ska du åka lite tidigare, fortsätt läs.

Om man fortsätter förbi uppfarten (cirka 2 meter förbi) kommer ni se en vändplats. Den får man egentligen inte parkera på. Det kommer vi skita fullständigt i den här kvällen. Jag ser framför mig snygga och smarta parkeringar, och inte hela-havet-stormar-med-bilar. Det lilla traktorstråket ni ser mitt i bilden får man ställa sig på. Övriga parkeringar hos grannarna undviker vi.

Men om det nu börjar bli fullt här? Eller om du känner att det kanske är lämpligt med en backintervall innan all mat och tårta du tänker äta, då kan du fortsätta läsa.

För att komma till den här parkeringen måste man svänga av lite tidigare (se kartan), vägen heter Gummarö Båtmansväg. Här finns det ganska gott om utrymme för att parkera bilen. Sen är det bara att ta gångvägen upp till huset (cirka 200 meter). Gångvägen börjar på den lilla vägen ni ser till höger i bild.

Lycka till!